esqi
L'Esquí

L'esquí és l'esport d'hivern i activitat humana que consisteix a lliscar sobre la neu fent servir esquís (originàriament taules de fusta, ara sovint fetes de fibra de vidre o compostos semblants) o be una única taula lligat/s als peus fent servir fixacions.

esqilol

Història

Els primers indicis de l'existència de l'esquí es remunten l'any 2500 a. de C. El primer d'ells és un gravat en pedra de feldspat que va ser descobert a l'illa de Rodódy (Noruega) en el qual s'aprecia un caçador amb esquís, però també existeixen altres com una imatge d'un caçador entre rens a Rússia. El primer text escrit en el qual s'esmenta aquesta activitat es troba 3000 anys després, en ell, l'historiador bizantí Procopius, descriu una carrera sobre la neu. Per altra banda a Xina també hi ha testimoniatges escrits que conten que els pobles nòrdics caçaven sobre cavalls de fusta que duien als peus. L'esquí va néixer a causa de la complicació per a desplaçar-se, comerciar, lluitar o caçar en les zones on la neu pot acumular-se mesos seguits sense fondre's. En el Holmenkollen Ski Museum o en el Nozawa Ski Museum es troben alguns dels primers esquís i les diferents grandàries que tenien, sobrepassant alguns els 3 metres de longitud.

MATERIAL

Fixacions: Evita lessions i et mante subjectat als esquis, son diferents de les de l'snow.

fixacions

Botes: Hi han de diferents tipus de cordat. Poden ser més o menys dures i més o menys consistents.

gZZ

Esquís: Quan estàs començant has de comprar uns esquís bé curts perquè aquests son mes fàcils de fer servir. Depen de la varietat de l'esqui (freestyle, competició, esqui alpí...) tens que elegir un tipus d'esqui o uns altres. Estan fabricats de fibra de vidre o fibra de carbó, igual que les taules d'snow. Els primers eren de fusta.

xd

Pals d'esquí: Et permeten donarte impuls, ajuden a frenar, a que mantinguis l'equilibri i l'estabilitat, i t'ajuden en els cambis de direcció.

palosguillemroig<< Pagina principal >>