esportshivern
Esports d'hivern


Snowboard

Es un esport que es sol practicar a l'hivern en que es descen per la neu amb una planxa on els dos peus van subjectats a la mateixa fusta i de manera lateral.


Tot i que no és fàcil establir una data tenim referències del 1965, quan un enginyer nord-americà “Sherman Poppen” va inventar el Snurfer, idea que va desenvolupar quan observava les seves filles jugàven amb un sol esquí, d’aquí segurament es va construir la primera taula, basada en la filosofia del surf, que ja feia anys que estava funcionant. Aquesta taula era de disseny molt simple i precari; era de fusta “contrachapada”, sense fixacions pels peus i una corda que es fixava a la punta de la taula i t’ajudava a mantenir l'equilibri agafant-la amb les mans, les dimensions eren més petites que les actuals.
Aquesta tabla es va començar a comercialitzar i l'any 1968 es va celebrar la primera competició de “Snurfer” a Michigan. La prova va consistir en fer un únic descens en línia recta. snow

MATERIAL

Casc:
É
s recomanable portar el casc, en moltes ocasions podrà absorbir un impacte i et guardarà de possibles talls que et puguis fer al cap.


casc

Ulleres d'snow: Et protegeixen els ulls d'impactes, el vent intens i el sol. A triar entre diferents tipus, les escollirem pel tipus de pantalla. Les pantalles tenen diferents tractaments per a protegir més i menys del sol en relació a la visibilitat que et deixin en dies de boira.

gafas
Anorac: Tot i que la seva funció principal sigui la de protegir del fred, hem de trobar el que ens ofereixi el millor compromís de protecció del fred en relació a la llibertat de moviment que ens deixa.

anorak


Guants: La protecció del fred no és la única funció, tot i que és importantíssima, ja que si tenim els dits freds perdem la sensibilitat i el moviment per falta de rec sanguini. També protegeixen de possibles talls i fractures o luxacions a les falanges.


xDPantalons: Els escollirem segons la mida, la llibertat de moviment de rotació de la cintura, i flexió dels genolls.

pantakas


Botes: Dins dels diferents tipus de cordat, les escollirem segons la necessitat de la disciplina d'snowboard que practiquem i el tipus de taula que utilitzem. Podran ser més o menys dures i més o menys consistents.

mtaptabtas

Fixacions:Les escollirem per la duresa en els moviments, segons la necessitat de la disciplina d'snowboard que practiquem i el tipus de taula que utilitzem. Una vegada muntades a la taula , la distància entre el centre de cada una haurà de ser igual a la nostra distància de la planta del peu al centre del genoll.

fijalol

Taula: Una taula d' snow es la peca principal de l'equip utilitzat en l'snowboard. Es una taula disenyada per anar subjectada sota els peus del raider mitjançant les fixacions i sobre la qual es rellsica per pistes de neu. La majoria de les taules estan fabricades amb fibra de vidre.
loool<< Pagina principal >>